Karpetten en vloerkleden indoor

Het principe tapijt ontstond vanuit de biezencultuur. Vandaaruit werd een productiemethode van weven bedacht zodat een tapijt op 400 cm kon worden geproduceerd. Heel stabiel en oersterk. Inmiddels zijn er veel meer manieren om tapijt te produceren. Met de weefmachine als blijvende basis.

Weven

Geweven tapijt heeft twee belangrijke kenmerken: duurzaamheid en structuur.

Het principe is eenvoudig: kammen gaan op en neer. De schering (lengtedraad) beweegt zicht voort. En steeds schiet een spoel met de inslag van links naar rechts. Met als resultaat een stabiel en krachtig weefsel. Slechts een backing rest nog, voordat het tapijt gestoffeerd kan worden.

Het tweede kenmerk betreft de structuur. Door de spelen met instellingen van kammen, afstand en dergelijke ontstaan de mooiste structuren.

Tuften

Het principe van tuften is eenvoudig. Naald en draad boren zich door een gronddoek. Bij een gesneden pool (bijvoorbeeld de soft collecties) wordt de draad steeds doorgesneden. Bij een zogenaamde luspool juist niet. En dat honderden keren tegelijk op volle breedte.

Karpetten

Festas biedt een uitgebreide collectie karpetten. Elk tapijt leent zich uitstekend als vloerkleed. Altijd precies op maat en in elke vorm.

Festas kan jouw meest creatieve idee├źn doorzetten naar het atelier die voorzien is van een hypermoderne snijmachine. De meest creatieve vormen worden ge-upload en meteen omgezet in juweeltjes van vloerkleden.

In onze showroom staan al onze collecties van A-leveranciers. Iedere collectie heeft zijn eigen kleuren en structuren. Opzoek naar een specifiek product? Laat ons weten wat wij voor u kunnen doen!

Geweven

Je ziet het meteen aan de structuur. Een geweven tapijt! Festas biedt een brede collectie aan mogelijkheden in kleuren en structuren.

Getuft

Een zachte gesneden pool, of juist een kenmerkende luspool. De mogelijkheden binnen de collectie getuft tapijt zijn bijna oneindig.

Karpetten

Elk tapijt is als maatwerkkarpet leverbaar. En dat in elk gewenste vorm. Van trapmatten tot complexe kleden. En alles wat daar tussen zit.
Wat bijvoorbeeld te denken van ronde of ovale karpetten. Of juist combinaties in verschillende kleuren. Met name bij geweven tapijt is een degelijk advies van groot belang.